divendres, 14 de desembre del 2012

Exposcició “Coses de Nadal”

“Coses de Nadal” és una petita exposició, un tast sobre algunes de les celebracions que tenen lloc aquests dies a les diferents llars, entitats o el mateix espai públic. És una recreació visual a través de diferents imatges que condensen uns instants viscuts directa o indirectament per la majoria de la població i que ara són presents en aquesta mostra, en la que hom pot trobar des de la Fira de Santa Llúcia fins a la Diada de Reis, passant per les felicitacions, pessebres, pastorets, l’Home dels Nassos, l’Any Nou o una cosa menys coneguda com pot ser La Carassa, entre altres festes.

“Coses de Nadal”
Documentació, fotografies i disseny: Josep Maria Contel
Fotografies d’arxiu: “El Centre”, “El Cercle” i Fons Barrillón
Produïda per:
Taller d’Història de Gràcia Centre d’Estudis
La Fundació Festa Major de Gràcia

Fundació Festa Major de Gràcia
Espai Albert Musons - Alzina, 9
Del 13 de desembre al 2 de febrer de 2013
De dilluns a divendres de 17 a 21 hores

Tertúlia:“Per Nadal un Pas de Pardal i per Sant Esteve un pas de Llebre”


Dimarts, 18 de desembre de 2012

A càrrec de d’Amadeu Carbó i Martorell, membre de l’Associació Cultural Joan Amades.

El cicle nadalenc és un dels períodes més rics en manifestacions, costums i tradicions. Algunes arrelades a la tradició cristiana (o no tant) d'altres als ritmes pròpis estacionals, d'altres tenen orígens en les antigues religions vençudes o pagànes. Tot plegat ha deixat un pòsit en la manera de celebrar el nostre nadal. Apats, tions, focs, iconografies, obsèquis, vells i nous rituals propiciadors de l'abundància per donar la benvinguda a un temps nou, a l'infant Jesús, al sol ixent...

Lloc: Seu Fundació Festa Major de Gràcia, Alzina, 9
Organitza: Taller d’Història de Gràcia Centre d’Estudis.
Col•laboren: Institut Ramon Muntaner, Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona-Gràcia, Fundació Festa Major de Gràcia.