dissabte, 22 de gener del 2011

Fotografies de la primera pedra de l'Espai Albert Musons

El passat diumenge 23 de gener el districte de Gràcia va col·locar, la primera pedra de la futura seu de la Fundació Festa Major de Gràcia i dels Castellers de la Vila de Gràcia, al carrer Alsina, 9 i que portarà el nom d’Espai Albert Musons, que com sabeu va ser, entre moltes altres coses, membre del Taller.












Fotos Josep Maria Contel

divendres, 14 de gener del 2011

Homenatge a Juli Busquets, fundador de l'UMD

El passat dissabte dia 15 de gener, el president i altres membres del Taller d'Història de Gràcia van assistir a l'acte de descoberta de la placa que la Comissió de la Memòria Històrica de Barcelona dedica al fundador de la Unión Militar Democràtica (UMD), Juli Busquets i Bragulat, al carrer Laforja, 19.





Fotos Josep M Contel
EL Taller d'Història de Gràcia i altres centres d'estudis de Barcelona van estar en l'inici del procés que ha dut a la col·locació d'aquesta placa.

diumenge, 9 de gener del 2011

Tertúlia “Josep Valls, l’homenot del Teatre Bosque”

Tertúlia sobre la història del teatre Bosque, a càrrec de Joan Martí net del seu creador
 

La història del Teatre Bosque i la vida del seu creador
 
Un fabricant d’il·lusions al barri de Gràcia durant cinquanta anys.
Josep Valls va ser un empresari que va dedicar-se a fabricar cultura, alegries, somnis i sobretot va donar l’oportunitat a milers de persones a considerar d’una altra manera les hores d’oci i de lleure.

Dijous, 27 de gener de 2011, a les 20 hores
Fundació Festa Major de Gràcia, Igualada, 10

dijous, 6 de gener del 2011

Prorrogada l’Exposició 200 anys de Festa Major, a la seu de la Fundació Festa Major de Gràcia


Fins el 21 de gener podeu visitar l’exposició 200 anys de Festa Major, a la seu de la fundació Festa Major de Gràcia (Igualada, 10) organitzada conjuntament per la Fundació i el Taller d’Història de Gràcia

El Taller d’Història de Gràcia mostra el seu condol per la mort de l’historiador Gabriel Cardona

Gabriel Cardona, historiador i militar, fundador de la UMD, va ser una dels historiadors que va col·laborar amb els actes del centenari de la Setmana Tràgica organitzats pel Taller i diversos centres d’estudis dels barris de Barcelona. Aquest any 2011 ha de publicar-se el llibre que recull les conferències i l’exposició que van formar part d’aquella programació i entre les quals hi ha la conferència de Gabriel Cardona: “El rebuig a la guerra i al servei militar imperant”.